Putin 您所在的位置:网站首页 dmesg | grep Putin

Putin

2023-04-12 20:20| 来源: 网络整理| 查看: 265

Putin-grep: - Ekstremt vellykket Grepet gir Russlands president Vladimir Putin «frie hender», mener ekspert. - VELLYKKET: Russland-ekspert mener at Russland og Vladimir Putins ene grep har vært svært vellykket. Foto: Sputnik / Reuters / NTB - VELLYKKET: Russland-ekspert mener at Russland og Vladimir Putins ene grep har vært svært vellykket. Foto: Sputnik / Reuters / NTB Vis mer Anette Beckhaug Publisert tirsdag 04. april 2023 - 11:47 Få oversikt

Det er ingen tvil om at Russland har støtt på en rekke utfordringer under invasjonen av Ukraina.

Putin var overbevist om at russiske styrker ville ta kontroll over nabolandet i løpet av tre dager, men 13 måneder seinere pågår krigen fortsatt. Russland har slitt med å erobre landområder, samtidig som de har lidd enorme tap, både hva gjelder soldater og materiell.

Men på ett område har Putin oppnådd «slående suksess», mener Russland-ekspert.

- Putin har nådd bunnen - Putin har nådd bunnen - Ekstremt vellykket

Forrige uke annonserte Putin at Russland fra og med 1. juli i år vil utplassere såkalte taktiske atomvåpen i nabolandet Belarus. Den utløsende årsaken var, ifølge Putin, Storbritannias beslutning om å sende panserbrytende ammunisjon til Ukraina, som inneholder utarmet uran.

Det førte til en «storm av alarmerende rapporteringer» i Vesten, hevder den anerkjente Russland-eksperten i tankesmia Chatham House, Keir Giles, i etterkant av nyheten.

- Russland har klart å bruke sitt atomarsenal ekstremt vellykket - uten å ha skutt opp en eneste rakett. De har utnyttet atomvåpnene sine ved å komme med tomme trusler om potensielle atomangrep for å avskrekke Vesten fra å støtte Ukraina ytterligere, skriver Giles i en analyse for CNN.

Vladimir Putin bekreftet lørdag 25. mars at Russland skal oppbevare russiske atomvåpen i Belarus innen 1. juli i år. Reporter: Edward Stenlund. Video: Storyblocks / AP / Smotri Vis mer

Russland-eksperten påpeker at den russiske ledelsen har vært opptatt av å få «maksimalt skremselspotensial» ut av enhver plan gjennom hele krigen - og at Russland lenge har visst at omtale av militære utplasseringer ikke trenger å være nye - eller reelle - for å være effektive.

- Men nå burde vi ha lært at vi ikke må forveksle det Putin sier med det Russland gjør eller er i ferd med å gjøre, mener han.

Den russiske suksessen med atomtrusler skyldes ikke bare Putins uttalelser i løpet av krigen - det er et resultat av en årelang propagandakampanje med et budskap om at det vil utløse atomkrig dersom noen går imot Russland, mener Giles.

Og det har resultert i frie hender for Putin, ifølge analytikeren, som mener at Russland har brukt sine atomvåpen som et frikort for å slippe unna konsekvensene av krigshandlingene i Ukraina.

Flytter atomvåpen til Belarus: - Klar eskalering Flytter atomvåpen til Belarus: - Klar eskalering - Høy terskel

Hvor mye flyttingen av atomvåpen vil si i praksis, er uklart.

Hovedlærer i etterretning ved Stabsskolen, Tom Røseth, tror imidlertid ikke det ikke vil utgjøre noen stor endring.

- Russland har en høy terskel for å bruke atomvåpen, og det følger av deres atomvåpendoktrine. Der er hovedpoenget at den russiske stat skal være truet, og denne atomparaplyen inkluderer Russlands union med Belarus. (...) Så egentlig utgjør ikke dette en stor endring. Doktrinen ligger fortsatt fast, selv om Putin likevel kan gjøre justeringer som den autoritære lederen han er, har Røseth tidligere sagt til Dagbladet.

Ikke forsvar mot Russland: - Alvorlig Ikke forsvar mot Russland: - Alvorlig Krigen i Ukraina Mer om ukraina nyheter dagbladet er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen

Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.

Du velger selv om du ønsker å endre dine innstillinger

Les mer om innstillinger Om Aller Media og annonsering

Aller Media eier nettstedene Dagbladet, Sol, DinSide, KK, Se og Hør, Lommelegen, Topp og Vi

Les mer om Aller Media og annonser Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有